Watergewenning - puppy zwemmen

“Elke hond kan zwemmen” is iets wat we vaak horen. Maar niets is minder waar, niet elke hond kan zwemmen. Heeft jouw hond nog nooit gezwommen of heeft hij watervrees? Dan is watergewenning zeker iets om te proberen. We creëren een ideale setting met verwarmd water, zwemvest en begeleiding van een gediplomeerd therapeut in het water zodat het een aangename ervaring is voor uw hond. In tegenstelling tot een vijver, waar het water koud en vervuild is en waar er geen toezicht is op de fysiek van jouw hond. Denk maar aan verkramte spieren, verkeerde zwemtechniek waardoor oa. rugproblemen ontstaan.

     

Tijdens een sessie watergewenning gaat de therapeut mee in het water om jouw hond te begeleiden. Met een rustige aanpak laten we jouw hond wennen aan het water en wordt er gekeken of hij een goede zwemtechniek heeft. Zo vermijd je blessures, angst en trauma’s en leert uw hond op een correcte manier zwemmen zodat die optimaal voorbereid is op zwempartijtjes aan zee, in een vijver, een rivier of in de tuin. U, als eigenaar, wordt mee betrokken bij het motiveren om er een plezierige ervaring van te maken voor jouw hond, vanaf de zijlijn weliswaar.

 

 

Hoe ziet zo’n sessie eruit? We starten met het afspoelen van de poten onder de douche en het aanpassen van een zwemvest. Daarna gaat de therapeut met jouw hond in het water. Heeft uw hond een (waterproof) lievelingsspeeltje, neem dit dan zeker mee! Vertrouwd speelgoed kan helpen bij het geruststellen. Na de zwempartij, sluiten we af met een deugddoende massage in de jacuzzi. Dit hele gebeuren duurt 30 min.

 

 

Heb je een puppy? Kom zeker eens langs voor het puppyzwemmen. Het gezegde “Jong geleerd, is oud gedaan” klopt zeker in het geval van honden. Op een speelse manier wordt zwemmen aangeleerd, en steeds onder begeleiding van een therapeut. Na enkele zwemlesjes heeft jouw pup het zwemmen al helemaal onder de knie en heeft er geniet van de jaren die komen. Je kan met je puppy starten vanaf de leeftijd van 12 weken.

Fysio-Fit Kapelle o/d Bos

De Beughemlaan 34B

1880 Ramsdonk

015 63 32 06

Meer info

Fysio-Fit @ Hydro d'O

Holsthumstraat 2

9150 Kruibeke

03 238 81 04

Meer info

Logo Facebook

Logo Facebook